Köp ögondroppar

Ögondroppar som tillför fukt utifrån och lindrar symtom vid torra ögon.


Hyprosan®

(hypromellos 3,2 mg/ml ögondroppar)

Ögondroppar som fungerar som den naturliga tårvätskan. Smörjer och fuktar ögat.

Hyprosan är ett läkemedel som innehåller hypromellos och som fungerar som ett subsitut för tårvätskan, det vill säga smörjer och fuktar ögat. Vid droppning fördelas Hyprosan över ögat, vilket ger lindring.

Förpackningar

Hyprosan utan konserveringsmedel finns i droppflaska 1×10 ml och 3×10 ml.
Hyprosan erbjuder en enkel och bekväm behandling tack vare att du kan använda en droppflaska istället för en endosbehållare. Det innebär också att risken för irritation i ögat är mindre jämfört med konserverade droppar. Hyprosan kan användas med kontaktlinser. Biverkningar (lokal sveda, ögonsmärtor och dimsyn) har rapporterats för hypromellos men är mindre vanliga. Hyprosan ska inte användas för barn och ungdomar under 18 år.

Dosering

Hyprosan droppas i vardera ögat tre gånger dagligen eller vid behov. Hyprosan är ett receptfritt läkemedel. En öppnad droppflaska kan användas under en månad. Om du inte upplever någon förbättring eller blir försämrad ska du kontakta ögonläkare. En övergående dimsyn kan förekomma efter droppning.

För mer information se bipacksedeln eller gå in på fass.se.


Cationorm®

Ögondroppar med en emulsion av mineraloljor som återfuktar, smörjer och skyddar ögat.

Tack vare den positivt laddade lipidemulsionen sprider sig vätskan snabbt över ögats yta som är negativt laddad. Det ger en effektiv och långvarig lindring av symtom som sveda, klåda, irritation, rinnande och trötta ögon.

Cationorm ögondroppar skyddar, smörjer och fuktar dina ögon genom att verka på tårfilmens alla tre lager. Cationorm sprider sig snabbt och jämnt över ögat, likt dina naturliga tårar vilket ger en skön återfuktande känsla.

Cationorm är fritt från konserveringsmedel. Det innebär att risken för irritation i ögat är mindre jämfört med konserverade droppar. Eftersom Cationorm är en konserveringsfri lösning kan den även användas tillsammans med kontaktlinser.

Förpackningar

Cationorm finns konserveringsfri i en 10 ml droppflaska. Flaskan kan användas i 3 månader efter öppnande.

Dosering

Cationorm doseras efter behov. En vanlig dosering är 1–4 gånger per dag i varje öga.


Oftagel®

(karbomer 2,5 mg/g ögongel)

Tårersättningsmedel i gelform med högre viskositet.

Oftagel är ett läkemedel som används för att lindra symtomen vid torra ögon. Oftagel har högre viskositet än vanliga droppar och sitter därför kvar på ögat längre. Den fungerar som den naturliga tårvätskan och fuktar samt smörjer ögat.

Förpackningar

Oftagel ögongel finns i endosbehållare utan konserveringsmedel om 30 respektive 120 st. Oftagel är ett receptfritt läkemedel som kan köpas på apotek. Om du inte upplever någon förbättring eller blir försämrad ska du kontakta ögonläkare.

För mer information se bipacksedeln eller gå in på fass.se.

Dosering

Normalt räcker det att droppa Oftagel 1–4 gånger per dag. I samband med droppning kan en kortvarig dimsyn och sveda förekomma.